AA HULPLIJN - DAG EN NACHT BEREIKBAAR - (020) 681 74 31   
AA APELDOORN Iedere maandag-,dinsdag-,woensdag-,donderdagavond en vrijdagmiddag.
''Als u werkelijk wilt stoppen, bel of mail ons eens.''
06-19434138
Anonieme Alcoholisten Apeldoorn
 
 

AA Apeldoorn

AA ontstond dus in 1935 op initiatief van een effectenhandelaar, Bill W, uit New York en een chirurg uit Akron, Ohio, Dr. Bob, beiden hopeloos verslaafd aan de alcohol.                               Ze vonden steun bij elkaar en dit is kenmerkend voor de AA in hun poging te breken met hun verslaving. Ze deelden hun ervaring met andere verslaafden en hieruit ontstond dus, eerst in Amerika en Canada maar later wereldwijd de Alcoholicus Anonymous of in goed Nederlands de Anonieme Alcoholisten.

AA Nederland werd opgericht in 1948 door Dr. H.J. Krauweel na een ontmoeting in New York met Bill, één van de oprichters. Krauweel was een zeer bekend deskundige op het gebied van verslavingszorg en directeur van de Jellinekkliniek in Amsterdam. In 1949 startte de eerste echte AA groep in Amsterdam en spoedig op meer plaatsen in Nederland.

AA Apeldoorn begon ongeveer in 1955 en na enige omzwervingen vond het een plaats in het toen nieuwe gebouwtje van het Leger des Heils aan het Hofveld.

Later kreeg men een ruimte in het toenmalige CAD- (Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs) gebouw.

Met zowel het Leger des Heils als het CAD werd een goede relatie opgebouwd en na veel ups en downs zijn er nu 5 AA groepen in Apeldoorn. Elke groep is volgens onze AA Tradities autonoom, heeft een eigen karakter en is aangesloten bij AA Nederland.

Los hiervan, maar wel werkend volgens de principes van AA, is er een Al-Anongroep (voor partners, vrienden en kinderen van Alcoholisten), een NA- (Drugsafhankelijken) en een CA- (Cocaïneafhankelijken) groep ontstaan.

Heel veel alcoholisten uit Apeldoorn en omstreken hebben in de loop der jaren de AA gevonden. Er waren er die zo konden stoppen met hun alcoholgebruik of met hulp van hun arts. Maar er kwamen ook mensen binnen die al in een of vele kliniek(en) hadden gezeten of na een (zoveelste) opname in het ziekenhuis. Zij vonden bij ons een weg naar het volledig herstel van hun alcoholisme.

Als uzelf wat aan uw alcoholprobleem wilt doen, bent u na een telefoontje of mailtje van harte welkom op een groep.

 

Vorige Pagina     Naar Boven       Volgende Pagina  

 

Startpagina

aa logo

Pagina's op deze site

 
Anonieme Alcoholisten Hoofdpagina
Zelfhulpgroepen Apeldoorn
Hoe alcoholisten u droog kunnen houden
De AA in Vogelvlucht
Ik Drink Omdat
Probleemdrinkers
Links naar diverse sites 


 

                             VANDAAG:

- want gisteren is slechts een droom en morgen slechts een visioen-.

Maar het heden, goed beleefd, maakt elk gisteren tot een droom van geluk en elke morgen tot een visioen van hoop.

Daarom: beleef deze dag met vertrouwen! 

Het AA programma geeft het leven weer zin en mij zin om te leven


Anonieme Alcoholisten APELDOORN

Iedere maandag-woensdag-donderdag- avond

Omschrijving AA

"Anonieme Alcoholisten" is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme.

De enige vereiste voor het lidmaatschap is het verlangen op te houden met drinken.

Er zijn geen geldelijke verplichtingen verbonden aan het AA-lidmaatschap; wij voorzien in onze behoeften door eigen bijdragen.

AA is niet gebonden aan enige sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling, wenst zich niet te mengen in enig geschil, steunt of bestrijdt geen enkele zaak.

Ons hoofddoel is nuchter blijven en andere alcoholisten helpen nuchterheid te bereiken.
Info www.aa-nederland.nl

Anonieme Alcoholisten APELDOORN


Iedere maandag-woensdag-donderdag- avond

 
 

 

Video